Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Σαλάτα με quinoa

Υλικά
1 κούπα κινόα
½ κούπα καλαμπόκι
1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Χυμός από 1 λεμόνι
½ μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού ξύδι vinaigrette
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
¼ κουτ. γλυκού ακατέργαστη ζάχαρη
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
¼ κούπας ραπανάκια κομμένα στα τέσσερα

Εκτέλεση
1.Σε μία μικρή κατσαρόλα βάλτε την κινόα να γίνει όπως δείχνει στις οδηγίες χρήσεις στο πίσω μέρος του πακέτου. Βάλτε τη στο ψυγείο να κρυώσει.
2.Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το κρεμμύδι, το αγγούρι, το καλαμπόκι, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύετε. Σε ένα μεγάλο βαθύ ποτήρι ανακατέψτε την μουστάρδα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τον άνηθο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ντρέσινγκ.
3.Προσθέτετε την κινόα στο μείγμα με τα λαχανικά και ρίχνετε από πάνω το ντρέσινγκ. Ανακατεύετε καλά να πάνε παντού τα υλικά και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου