Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Τραγανά τσιπς από κολοκυθάκια

Στις μέρες μας μπορείς να βρεις ο,τι φρούτο και λαχανικό θέλεις ανεξάρτητα από τη εποχή. Λένε, όμως, ότι είναι καλύτερα να τα τρώμε στην ώρα τους. Και τώρα είναι η ώρα για τα κολοκυθάκια! Στοsmittenkitchen.com βρήκα αυτή την συνταγή που θα την λατρέψεις! Τραγανά τσιπς από κολοκυθάκια και παρμεζάνα... γιάμι.
Είναι ιδανική για παιδιά γιατί δεν τα τηγανίζεις, τα ψήνεις. Επίσης εκτός από τα κολοκυθάκια, που είναι λαχανικό και ως γνωστόν κάνουν καλό, το αυγό και η παρμεζάνα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

Για να τα φτιάξεις θα χρειαστείς:
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια (περίπου ½ κιλό)
  • 2 ασπράδια αυγών
  • ½ κούπα τριμένη παρμεζάνα
  • ½ κούπα γαλέτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • Λαδόκολλα
Κόψε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και σκούπισε τα με χαρτί κουζίνας για να μην είναι πολύ νωπά.

Σε ένα μπώλ ξεχώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτύπα τα, λίγο με ελάχιστο νερό για να αραιώσουν.

kolokithakia_parmezana_main
Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε την παρμεζάνα με την γαλέτα, το αλάτι και το πιπέρι.

Βούτα μία-μία τις ροδέλες στο αυγό και μετά στο μίγμα τυρί-γαλέτα και άπλωνε τις, μία-μία, σε ένα ταψί που έχεις βάλει λαδόκολλα αλειμμένη με λίγο λάδι.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-230c για 25'-30'. Η ώρα ψησίματος, βέβαια, εξαρτάται από το πάχος που έχουν οι ροδέλες. Σε κάθε περίπτωση μόλις τα κολοκυθάκια πάρουν μία χρυσή απόχρωση, είναι έτοιμα. Βγάλε τα από τον φούρνο και άστα να κρυώσουν.

Μικρό μυστικό: κατά την διάρκεια ψησίματος θέλουν παρακολούθηση και γύρισμα, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου