Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Εκτυπώστε σε κάθε επιφάνεια


Όσοι περιηγείστε στο Χειροποίητα σίγουρα νιώθετε την ανάγκη της χειροποίητης δημιουργίας. Έτσι λοιπόν νομίζω οτι το συγκεκριμένο θέμα θα σας αρέσει  πολύ. Θα έχετε σκεφτεί σίγουρα  τι καλά που θα ήταν, να μπορούσα να εκτυπώσω πάνω σε μια επιφάνεια ότι μπορεί να εκτυπώσει ο εκτυπωτής
μου... 
Ή να δημιουργήσω σχέδια πάνω σε επιφάνειες χωρίς να
ζωγραφίσω, ή να τα κάνω με decoupage. 
Εμένα πάντως με βασάνιζε πολύ καιρό αυτό. Ώσπου, εντελώς κατά λάθος εδω και κάποιο καιρό ανακάλυψα μια τεχνική πολύ χρήσιμη. Που όμως προϋπήρχε, μόνο που εγώ την αγνοούσα. Ας μπω στο ψητό όμως.
Εκτυπώνουμε με τον απλό ιντζεκτ εκτυπωτή μας σε χαρτί φυσικά, το σχέδιο στο μέγεθος που θέλουμε. Ας υποθέσουμε οτι αυτό το σχέδιο το θέλουμε πάνω σε μία ξύλινη επιφάνια. Π.χ. στο ξύλινο ρολόι της φωτογραφίας που είναι υπό κατασκευή ακόμα. (Το έχω αναρτήσει εδω τελειωμένο).  Τι κάνουμε; Βρέχουμε ελαφρός με ένα πινελάκι τη συγκεκριμένη επιφάνεια με οινόπνευμα (οχι μπλέ) ή βότκα ή κάτι που να περιέχει πολυ οινόπνευμα αλλά να είναι άχρωμο. Τοποθετούμε το χαρτί με το σχέδιο από την πλευρά που έχει γίνει η εκτύπωση.  Στη συνέχεια βρέχουμε το χαρτί από πάνω με λίγο οινόπνευμα (ΠΡΟΣΟΧΗ να μην γίνει μούσκεμα το χαρτί γιατί αντί για σχέδιο θα τυπώσουμε μια μουτζούρα). 

Προσέχουμεόλη αυτή η 
διαδικασία να γίνει με τεντωμένο το χαρτί, να μην κάνει ζάρες δηλ. Αν αφαιρέσουμε σιγά σιγά το χαρτί θα δούμε οτι έχει τυπωθεί το σχέδιο που είχαμε τυπώσει στο χαρτί πάνω στην ξύλινη επιφάνια. Φυσικά η χρωματική του ένταση δεν θα είναι ίδια. Αν δεν σας ικανοποιεί και θέλετε πιο έντονο το αποτύπωμα, μπορείτε  να περάσετε από πάνω με ενα μαρκαδόρο, ένα  λεπτό πινέλο, με ξυλομπογιά ή ότι άλλο θέλετε απλά ακλουθώντας τις γραμμές.


Πιστέψτε με είναι πολύ απολαυστική διαδικασία με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Με μερικές δοκιμαστικές προσπάθειες θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου