Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Mυστικά για να κρατήσουν οι μπούκλες σου περισσότερο!

1)Προτιμήστε να μην έχετε λουστεί την ίδια μέρα
Τα φυσικά έλαια των μαλλιών σας, προσφέρουν την επιθυμητή υφή που θα κάνει τις τούφες σας να μορφοποιούνται πιο εύκολα. Έτσι, εάν σκοπεύετε να κάνετε τα μαλλιά σας μπούκλες, μην τα λούσετε για μια δυο μέρες. Αν ωστόσο το τριχωτό της κεφαλής σας είναι αρκετά λαδωμένο, μην τα λούσετε, αλλά χρησιμοποιήστε λίγο ξηρό σαμπουάν στις ρίζες τους, αφήνοντας το υπόλοιπο σκέλος της τρίχας άλουστο.
2)Αποφύγετε το βαθύ conditioner
Το βαθύ conditioner έχει την τάση να βαραίνει τα μαλλιά με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να τα φτιάξεις. Έτσι, αποφύγετε τη χρήση ενός βαριού condiotioner και επιλέξτε ένα πιο ελαφρύ για εκείνες τις μέρες.
3)Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα
Πολλές γυναίκες επιλέγουν να βάζουν τα προϊόντα μετά τη δημιουργία των μπουκλών και όχι πριν. Αλλά οι δύσκαμπτες, σκληρές μπούκλες δεν είναι ο στόχος σας. Έτσι, πριν πάρετε το σίδερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν για θερμική προστασία ώστε να μην καταστρέψετε τις τρίχες. Μόλις τελειώσετε με το styling σε ολόκληρο το κεφάλι σας, ψεκάστε λίγο με μια ελαφριά λακ ειδική για μπούκλες, έτσι ώστε να διατηρήσετε την ελαστικότητα τους.
4)Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία
Το να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία κάνει όλη τη διαφορά. Ξεκινώντας, σιγουρευτείτε πως έχετε ένα σίδερο με το κατάλληλο μέγεθος για τις μπούκλες που θέλετε να κάνετε. Αξίζει να σημειωθεί πως αν τα μαλλιά σας δεν κρατάνε αρκετά το styling τους, προτιμήστε ένα σίδερο με διάμετρο 2 εκατοστά, ενώ αν διατηρούν το χτένισμα σας, προτιμήστε ένα με διάμετρο 2,5 εκατοστών για μπούκλες παραλίας.

5)Xώρισέ τα: το να χωρίσεις τα μαλλιά σου όταν φτιάχνεις τις μπούκλες σου με το ειδικό ψαλίδι είναι πολύ σημαντικό και αυτό γιατί χωρίζοντας σε ενότητες τα μαλλιά σου καταφέρνεις να δημιουργείς πιο έντονες μπούκλες που λογικό είναι να κρατήσουν περισσότερο. Πάρε τον χρόνο σου να τις φτιάξεις και αν δεν έχεις καθόλου χρόνο το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα διπλώσεις με ρόλεϊ όχι πολύ χοντρά ή πολύ λεπτά αλλά σε κανονικό μέγεθος.
6)Ψέκασε πρώτα: ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά για να κρατήσουν οι μπούκλες σου είναι να ψεκάσεις με λίγη λακ αμέσως μόλις τα στεγνώσεις και πριν αρχίσεις να τα κάνεις μπούκλες. Φυσικά μιλάμε για ένα γρήγορο και συνολικό «πέρασμα» με την λακ σου, δεν είναι ανάγκη να ψεκάζεις τούφα-τούφα. Χτένισέ τα αμέσως και άρχισε να φτιάχνεις τις μπούκλες σου! Αυτό αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες σου να κρατήσουν οι μπούκλες!

7)Xρησιμοποίησε τα τσιμπιδάκια σου: αν έχεις σπίτι τσιμπιδάκια καλά θα κάνεις να τα χρησιμοποιήσεις! Μόλις τελειώσεις με το να «γυρίζεις» τις τούφες σου δεν έχεις παρά να τα στερεώσεις με τα τσιμπιδάκια και έτσι θα δεις πως η μπούκλα σου δεν θα «χαλάσει» γρήγορα αλλά αντίθετα θα έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια!
8)Aφού χρησιμοποιήσεις τα τσιμπιδάκια σου, χτένισέ τα απαλά. Αυτό θα κάνεις τις μπούκλες σου πιο απαλές. Με μια χτένα χτένισε απαλά τα μαλλιά σου και οι μπούκλες σου θα μείνουν στην θέση τους πολύ περισσότερο.
9)Mην τα πειράζεις συνέχεια και θα κρατήσουν πολύ περισσότερο! Αυτό είναι ένα τιπ που ισχύει όποιο χτένισμα και αν έχεις και θέλεις να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Όσο λιγότερο τα πειράζεις τόσο περισσότερο θα κρατήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου