Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑΣΕΜΙ

Το Γιασεμί ,για μένα, έγινε γνωστό από την ταινία του Παπακαλιάτη, «ΑΝ»…Έτσι αποφάσισα να επισκεφτώ τ’ Αναφιώτικα (απαράδεκτο που τόσα χρόνια δεν είχα πάει) !


Όταν έφθασα στο ανηφορικό στενό της Μνησικλέους με τα πλακόστρωτα σκαλοπάτια, ταξίδεψα σε μια  άλλη εποχή ,σε ταινία παλιού ελληνικού κινηματογράφου της Φίνος Φίλμ, σε νησί, στην Αθήνα του ’50 ,60’σίγουρα όχι στην Αθήνα του «τώρα»….,


Το Γιασεμί  είναι ένα μαγαζί που εκτείνεται αμφιθεατρικά , ένας χώρος  οικείος ,ζεστός ρομαντικός ,παραδοσιακός .Ένα ιδιάιτερο καφενείο  θα έλεγα, με χωριάτικο στυλ , γεμάτο γιασεμιά, ζωγραφισμένα, στα τραπέζια στα κάδρα,ακόμη και το σαπούνι στο μπάνιο
 Στον εσωτερικό του χώρο βλέπεις ράφια γεμάτα γλυκά του κουταλιού,μαρμελάδες, παλιά αντικείμενα και φυσικά ένα πολύ όμορφο γραφικό τζάκι, ότι πρέπει για καφεδάκι το χειμώνα. Ο εξωτερικός του χώρος είναι  απλός και μοναδικός για το καλοκαιράκι, με  μικρά χρωματιστά τραπεζάκια.





Είναι ένα μαγαζί που θα πας να πιεις καφεδάκι (ελληνικό κατά προτίμηση) ή τσάι ,για μια μπυρα /ουζάκι το καλοκαίρι ή ένα ζεστό κρασί το χειμώνα κ παράλληλα να τσιμπήσεις μεζεδάκι κάτι σπιτικό όχι εστιατορίου, δεν είναι για κοκτείλ και γκουρμεδιές….

Επίσης να σημειώσω ότι με τον ελληνικό καφέ  σου σερβίρουν γλυκό του κουταλιού,εγώ έχω δοκιμάσει πορτοκάλι ,νοστιμότατο! Γενικά έχει υπέροχα χειροποίητα,σπιτικά γλυκά (της γιαγιάς που λέμε).



Το μόνο μειον του μαγαζιού ,είναι ότι γίνεται συνήθως πανικός ,και έτσι ή δε θα βρεις να κάτσεις ή αν είσαι τυχερός και βρείς ,δεν θα εξυπηρετηθείς άμεσα λόγω της πολυκοσμίας  Πρέπει να πω όμως, ότι το προσωπικό είναι πολύ φιλικό και ευγενικό!



Αυτό είναι λοιπόν το Γιασεμί …Από τότε που το γνώρισα ,έχω πάει  πολλές φορές και φυσικά, θα συνεχίζω να πηγαίνω ,γιατί με ταξιδεύει!

.



1 σχόλιο:

  1. αμα πας βραδυ στο Γιασεμι ειναι απιστευτα δυσκολο να βρεις τραπεζι ομως αξιζει τον κοπο!!!ειναι πανεμορφο και γραφικο οπως πολλα αλλα μαγαζακια στην Πλακα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή