ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ
Τι χρειαζόμαστε:
- 6 φιλετα γαλοπουλας ή 6 φιλετα κοτοπουλο
- 1 μικρο λαχανο
- 1 μαρουλι
- 5 καροτα
- ντοματες
- αγγουρι
- πιπεριες Φλωρινης
- ελιες
- φρεσκο χυμο πορτοκαλιου
- κασερι τριμενο με λιγα λιπαρα ή μοτσαρελα τριμενη
- άσπρη σαλτσα για σαλατα τυποποιημενη ή φρεσκια κρεμα γαλακτος
- λαδι / ξυδι
- αλατι / πιπερι
Πώς το κάνουμε:
- Πλενουμε και κοβουμε το μαρουλι μας. Το ζυμωνουμε με αλατι / λαδι / ξυδι.
- Κοβουμε το λαχανο και τα καροτα και τα βαζουμε σε μια λεκανη. Ριχνουμε το λαδι, ξυδι, αλατι, πιπερι και φρεσκο χυμο πορτοκαλιου.
- Κοβουμε τις ντοματες και τα αγγουρια μας σε μετριες φετες.
- Κοβουμε σε λωριδες τις πιπεριες φλωρινης.
- Ψηνουμε σε ψησταρια με ρευμα ή στα καρβουνα τα 6 κομματια γαλοπουλας ή κοτοπουλο.
- Παιρνουμε 2 μεγαλα ισια πιατα και βαζουμε απο μια χερια μαρουλι, επειτα το σκεπαζουμε με το λαχανο.
- Σκεπαζουμε με κασερι ολο το πιατο μας.
- Βαζουμε τις πιπεριες φλωρινης, τις ντοματες, τα αγγουρια και τις ελιες.
- Βαζουμε απο 3 κοματια στα πιατα μας και τα διακοσμουμε σαν πυραμιδα, αλατι, πιπερι στο κρεας μας.
- Στα κενα ριχνουμε ασπρη σαλτσα για σαλατες του εμποριου ή φρεσκια κρεμα γαλακτος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου