Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 φιλετα γαλοπουλας ή 6 φιλετα κοτοπουλο
  • 1 μικρο λαχανο
  • 1 μαρουλι
  • 5 καροτα
  • ντοματες
  • αγγουρι
  • πιπεριες Φλωρινης
  • ελιες
  • φρεσκο χυμο πορτοκαλιου
  • κασερι τριμενο με λιγα λιπαρα ή μοτσαρελα τριμενη
  • άσπρη σαλτσα για σαλατα τυποποιημενη ή φρεσκια κρεμα γαλακτος
  • λαδι / ξυδι
  • αλατι / πιπερι

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλενουμε και κοβουμε το μαρουλι μας. Το ζυμωνουμε με αλατι / λαδι / ξυδι.
  2. Κοβουμε το λαχανο και τα καροτα και τα βαζουμε σε μια λεκανη. Ριχνουμε το λαδι, ξυδι, αλατι, πιπερι και φρεσκο χυμο πορτοκαλιου.
  3. Κοβουμε τις ντοματες και τα αγγουρια μας σε μετριες φετες.
  4. Κοβουμε σε λωριδες τις πιπεριες φλωρινης.
  5. Ψηνουμε σε ψησταρια με ρευμα ή στα καρβουνα τα 6 κομματια γαλοπουλας ή κοτοπουλο.
  6. Παιρνουμε 2 μεγαλα ισια πιατα και βαζουμε απο μια χερια μαρουλι, επειτα το σκεπαζουμε με το λαχανο.
  7. Σκεπαζουμε με κασερι ολο το πιατο μας.
  8. Βαζουμε τις πιπεριες φλωρινης, τις ντοματες, τα αγγουρια και τις ελιες.
  9. Βαζουμε απο 3 κοματια στα πιατα μας και τα διακοσμουμε σαν πυραμιδα, αλατι, πιπερι στο κρεας μας.
  10. Στα κενα ριχνουμε ασπρη σαλτσα για σαλατες του εμποριου ή φρεσκια κρεμα γαλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου