Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ζυμαρικά με μπρόκολο

Αριάδνη Γερασιμίδου, Θεσσαλονίκη






 

ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ζυμαρικά (πένες, κοχύλια κ.λ.π.)
- 500 γρ. φουντίτσες μπρόκολου
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
- 200 γρ. μπέικον (χοντροκομμένο)
- 250 γρ. κρέμας γάλακτος
- Λίγο βασιλικό, λίγες ελιές (σε ροδέλες)
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε το μπρόκολο σε μπόλικο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσέχουμε να μην παραβράσει όμως γιατί λιώνει πολύ εύκολα. Έπειτα, το αποσύρουμε, το στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό στη κατσαρόλα. Στο ίδιο σκεύος με το νερό από το μπρόκολο θα βράσουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας αν χρειάζεται και λίγο παραπάνω.

2. Σε μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίζουμε πρώτα το σκόρδο με το μπέικον, μετά ρίχνουμε το μπρόκολο και σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσουν τα υλικά και προσθέτουμε το βασιλικό, τις ελιές, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Χρόνος εκτέλεσης: 35 λεπτά
Μερίδες: 3-4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου