Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Μπρόκολο Ογκρατέν

·        
2 καρότα μεγαλούτσικα
·         1 πιπέρια κίτρινη
·         1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
·         2-3 φέτες ζαμπόν
·         Λίγη φρυγανιά
·         Αλατι,πιπερι 
Για τη light μπεσαμελ
·         700ml γάλα
·         4 Κ. Ορν φλου
·         1 αυγό
·         1 κεσέ γιαούρτι
·         Λίγο μοσχοκάρυδο
·         1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
·         Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
·         Βράζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες σε αλατισμένο νερό μέχρι να τσιμπιέται (όχι να παραβράσει)
·         Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στράγγιξε καλά (όσο περισσότερο το αφήσετε τόσο το καλύτερο)
·         Στο ζουμί του μπρόκολου βράζουμε τα καρότα σε λεπτές λωρίδες (εγώ τα έκοψα με το μηχάνημα που καθαριζουμε τις πατάτες) και την πιπέρια σε λεπτά μπαστουνάκια.
·         Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε και αυτά στο σουρωτήρι.
·         Φτιάχνουμε την μπάσαμε βάζοντας το γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα.
·         Κρατάμε μια κούπα γάλα και διαλύουμε μέσα το κΟρν φλαουρ.
·         Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο κΟρν φλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
·         Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όταν πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα.
·         Αφού κρυώσει εντελώς ρίχνουμε και το τυρί και το γιαούρτι να ενσωματωθούν.
·         Σε πυρέξ αλάδωτο πασπαλίζουμε στον πάτο λίγη τριμμένη φρυγανιά και στρώνουμε τα λουλουδάκια μπρόκολου, από πάνω τα καρότα και τη πιπέρια και τέλος το ζαμπόν κομμένο σε λεπτές λωρίδες.
·         Ρίχνουμε 1 χούφτα τυρί τριμμένο και σκεπάζουμε με τη μπάσαμε.
·         Κάνουμε λίγες βουτιές με ένα μαχαίρι να πάει η μπάσαμε ως μέσα και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί και λίγη φρυγανιά
·         Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Δε βιαζόμαστε να το κόψουμε, όσο κρυώνει γίνεται καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου