·
2 καρότα μεγαλούτσικα
·
1 πιπέρια κίτρινη
·
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
·
2-3 φέτες ζαμπόν
·
Λίγη φρυγανιά
·
Αλατι,πιπερι
Για τη light μπεσαμελ
·
700ml γάλα
·
4 Κ. Ορν φλου
·
1 αυγό
·
1 κεσέ γιαούρτι
·
Λίγο μοσχοκάρυδο
·
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
·
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
·
Βράζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες σε αλατισμένο
νερό μέχρι να τσιμπιέται (όχι να παραβράσει)
·
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε
σε σουρωτήρι να στράγγιξε καλά (όσο περισσότερο το αφήσετε τόσο το καλύτερο)
·
Στο ζουμί του μπρόκολου βράζουμε τα καρότα
σε λεπτές λωρίδες (εγώ τα έκοψα με το μηχάνημα που καθαριζουμε τις πατάτες) και
την πιπέρια σε λεπτά μπαστουνάκια.
·
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε και αυτά στο
σουρωτήρι.
·
Φτιάχνουμε την μπάσαμε βάζοντας το γάλα
να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα.
·
Κρατάμε μια κούπα γάλα και διαλύουμε μέσα
το κΟρν φλαουρ.
·
Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο
κΟρν φλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
·
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όταν πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε
γρήγορα.
·
Αφού κρυώσει εντελώς ρίχνουμε και το τυρί
και το γιαούρτι να ενσωματωθούν.
·
Σε πυρέξ αλάδωτο πασπαλίζουμε στον πάτο λίγη
τριμμένη φρυγανιά και στρώνουμε τα λουλουδάκια μπρόκολου, από πάνω τα καρότα
και τη πιπέρια και τέλος το ζαμπόν κομμένο σε λεπτές λωρίδες.
·
Ρίχνουμε 1 χούφτα τυρί τριμμένο και σκεπάζουμε
με τη μπάσαμε.
·
Κάνουμε λίγες βουτιές με ένα μαχαίρι να πάει
η μπάσαμε ως μέσα και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί και λίγη φρυγανιά
·
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
η επιφάνεια.
Δε
βιαζόμαστε να το κόψουμε, όσο κρυώνει γίνεται καλύτερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου