Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Το γρήγορο γλυκό της Έφης

Υλικά συνταγής



  • 2 φλιτζ. Τριμμένο Μπισκότο
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. Κουβερτούρα Γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • Άνθος Αραβοσίτου με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1+? φλιτζ. γάλα κρύο
  • 2 φλιτζ. σαντιγί
  •  τρίμματα σοκολάτας 



  • Εκτέλεση

    1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό. 


    2. Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα. Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες. Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.


    3. Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας. Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

    Extra tip: Αυτή η βάση γίνεται με δύο τρόπους. Μπορούμε να ψήσουμε τη βάση, αφού τη στρώσουμε στη φόρμα, για 15΄-20΄στους 180 C, να την αφήσουμε να κρυώσει κι έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού. Εγώ σας το δίνω με τον εύκολο τρόπο: απλά, στρώνουμε τη βάση και την παγώνουμε.

    Ετοιμάζουμε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία

    Mερίδες: 6
    Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
    Χρόνος Κατάψυξης: 60 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου