Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Μπισκότα μαλακά σαν brownies γεμιστά με καραμέλα






Για το μπισκότο
250 γραμ. κουβερτούρα σε κομμάτια
60 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. αλεύρι
1/2 κ.γ. baking powder
2 αβγά
160 γραμ. μαλακή μαύρη ζάχαρη (soft dark brown sugar)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή 1 κάψουλα βανιλίνης
λίγο αλάτι

Για την καραμέλα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (μικρό)



Λιώνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις πέσει η θερμοκρασία, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα της σοκολάτας. Ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder και τα ανακατεύουμε κι αυτά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα (σε απόσταση γιατί απλώνουν - ποσότητα: μία κ.σ. για κάθε μπισκότο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα ή 180 στις αντιστάσεις για περίπου 12-13 λεπτά.

Για να φτιάξουμε την καραμέλα, αφαιρούμε την ετικέτα από το κουτί του ζαχαρούχου, βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει, και μόλις βράσει, βάζουμε προσεκτικά μέσα το κουτί, και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Βράζουμε για 2,5 ώρες προσέχοντας να καλύπτεται πάντα το κουτί από νερό. Όταν περάσουν οι 2,5 ώρες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε πολύ πολύ προσεκτικά το κουτί από το νερό. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το ανοίξουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να το βράσουμε στη χύτρα ταχύτητας για μία ώρα.

Αφού έχουν κρυώσει καλά μπισκότα και καραμέλα, φτιάχνουμε τα σάντουϊτς. 

Tip για την καραμέλα: Αφού θα μπούμε στη διαδικασία να βράζουμε ένα κουτί για 2,5 ώρες ( ή μία ώρα στη χύτρα ταχύτητας), μπορούμε να βράσουμε ταυτόχρονα περισσότερα κουτιά και να τα χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου